Fullt ös för fastighetsavdelningen

Under våren har vi haft många järn i elden på fastighetsavdelningen.

Vi har anställt och välkomnat en ny fastighetschef, Johan Landberg, till Hargs Bruks arbetslag. Johan kommer närmast från Vattenfall och Region Forsmark där han har varit ansvarig för fastighetsförvaltningen under många år. Johan har stor erfarenhet av förvaltning av fastigheter och byggnadsvård och kommer ifrån Östhammar. Han har ett stort intresse för kulturhistoria vilket vi tycker är en bonus för oss på Hargs Bruk med våra kulturbyggnader och kulturmiljö. Vi hälsar Johan varmt välkommen till Hargs Bruk!

En lägenhet i Bruksgatan har totalrenoverats och hyrs ut på en gång (se tidigare nyhet). Där bytte vi ut kök, badrum och målade om nästan hela lägenheten. Nu återstår målning av ytterdörr och fönster. Två lägenheter i Nerhammaren har ytskicktsrenoverats med nya tapeter och målade väggar för att sedan hyras ut direkt.

I Karlbergs fritidsområde har en lägenhet fått gamla tapetserade väggar rivna, gipsats och målats om för att bli en helt annan karaktär och även den hyrdes ut på en gång.

Sedan värmen kom har vi arbetet mycket på våra grönytor för att få dem sina till sommaren. Grus har krattats bort från gräset, ogräs tagits bort, robotgräsklippare placerats ut och träd har fällts eller beskurits. Några gräsmattor har lagts om vid hyrshus och parken har planterats med blommor i urnorna som vår trädgårdsmästare Kjell har drivit upp på egen hand.

Utöver detta gör vi vårt bästa för att finnas tillgängliga med service till våra hyresgäster som får problem i sina bostäder. Vi försöker åtgärda felanmälningar så snart vi kan.

Nu stundar många utomhusjobb så som översyn av tak, nya farstukvistar och målade fönster, staket och portar. Jag hoppas vi får välkomna besökare till bruket i sommar så att ni kan se det jobb vi lägger ner på att hålla våra byggnader i gott skick!

Och vi passar på att hälsa vår nya fastighetschef varmt välkommen till Hargs Bruk!

Föregående
Föregående

Sjöavverkning på Värlingsö

Nästa
Nästa

Våren i Lantbruket