Vi söker en Lantbrukschef som vill leda och utveckla vårt lantbruk med huvudinriktning nötköttsproduktion! Är du den vi söker?

Denna tjänst är nu tillsatt!

Så här års betar 800 djur på våra 750 ha betesmark.  Under stallsäsongen har våra dikostall i Löhammar plats för 540 moderdjur med kalv och i det närliggande kvigstallet ryms ytterligare 170 rekryteringsdjur. Lantbruket har en årlig omsättning på ca 9 mkr och verksamheten har tre heltidsanställda djurskötare/maskinförare. Under arbetstoppar anlitar vi även entreprenörer till en del av djurhållningen och växtodlingen av de 400 ha vall och 150 ha spannmål.

Vårt mål är att med ekologiskt hållbara metoder, kombinerat med en god lönsamhet, producera högkvalitativt KRAV-certifierat nötkött och grödor från växtodlingen.

Din roll

Som Lantbrukschef ska du leda, utveckla och optimera lantbruket och du är ansvarig för både djurhållning och växtodling. Vi förväntar oss att du utnyttjar dina möjligheter att utveckla processer, rutiner och arbetssätt inom verksamheten.

Du kommer att ha personalansvar och leda ett team på tre medarbetare samt under växtodlingssäsong ett flertal entreprenörer. Du ansvarar både för den dagliga arbetsledningen och för den mer långsiktiga planeringen av arbetsinsatser.

Du har budget- och resultatansvar och gör löpande uppföljningar och analyser för att utveckla verksamheten.

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du är en närvarande och prestigelös chef som arbetar nära dina medarbetare och utan tvekan rycker in och stöttar där det behövs.

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD.

Vad erbjuder vi dig?

Du erbjuds en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka en växande lantbruksverksamhet i ett ekonomiskt starkt och stabilt företag.

Vi har möjlighet att erbjuda tjänstebostad och ser det som positivt om du väljer att bo i Harg. Det finns goda möjligheter till ett rikt friluftsliv, speciellt för dig som gillar jakt, fiske, hav och natur.

Vem är du?

Det viktigaste är att du har erfarenhet från praktiskt lantbruk och intresse för djurhållning. Det är meriterande om du har en relevant utbildning såsom t ex lantmästare, agrotekniker, agronom eller motsvarande.

Som person är du strukturerad och har en god planeringsförmåga. Du är en tydlig och konsultativ ledare och du är bra på att kommunicera och förhandla.

Under högsäsong kan arbetstempot vara högt och du bör därför vara stresstålig och kunna hantera flera uppgifter parallellt.

Du inspireras av att vara en del av en verksamhet som är både traditionsrikt förvaltande och har utvecklingsambitioner. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Har du frågor som rör tjänsten kontaktar du VD Jakob Tufvesson, tel 070 – 654 11 87.

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringskonsult Mikael Kjällbring.
Din ansökan med personligt brev och meritförteckning skickar du till mikael@carbonado.se.
Skriv ”Lantbrukschef” som mailrubrik. Vi vill ha din ansökan senast den 12 september.

Rekryteringen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag – så tveka inte att ansöka redan idag!